Skip til hoved indholdet
    Hjem Vuggestuen Himmelrummet Vuggestuen Himmelrummet

Vuggestuen Himmelrummet

Vuggestuen Himmelrummet er en lille vuggestue normeret til 10 børn. Vi er åbnet d. 16. maj 2022 i nyrenoverede lokaler på Stenløkkevej 16 i Tommerup Stationsby.

Vuggestuen Himmelrummet er en lille perle med plads til 10 skønne vuggestuebørn. Vi har til huse i en gammel børnehave, placeret centralt i Tommerup St. tæt på skov og byliv. Vi deler vores skønne omgivelser med Dagplejen i Tommerup, som har legestue i samme hus som os 3 gange om ugen.

Vi har den ene ende af huset, Dagplejen den anden, og så deles vi om køkken og legeplads. 

Vi har vores egen indgang, som fører direkte ind i vuggestuens garderobe og vi har også vores eget badeværelse. Derudover har vi 2 store grupperum, og et mindre legerum. Vi flytter jævnligt rundt og ændrer indretningen, alt efter, hvordan børnegruppen er sammensat og hvilke behov, der er. 

Vi har en dejlig stor legeplads på en naturgrund, hvor der er god plads til at lege og udfolde os. Vi kører på scooter, løber, spiller bold, kælker og meget andet, samt mere rolige fordybelseslege i sandkassen. Alle børn er ude hver dag, enten på legepladsen eller en tur på cykel eller gåben i nærområdet. 

Vi har et stort og dejligt krybberum, hvor alle vuggestuens børn sover i en god, stabil temperatur året rundt. 

   

I vuggestuen er vi 4 medarbejdere, med hver vores kompetencer og viden. Du vil i dagligdagen som forældre møde de samme voksne i løbet af ugen, hvilket er med til at give både børn og voksne en tryghed i hverdagen.

Vi har en positiv og anerkendende tilgang, både til børn og forældre og tager udgangspunkt i det enkelte barn, samt i børnefællesskabet. 

Vores pædagogiske hverdag er bygget op omkring rutiner. Rutiner betyder genkendelighed og gentagelser, som børnene trives i, og som giver overskud til læring og nye oplevelser.

Vi er en lille vuggestue på 10 børn og vi vægter nærhed og tryghed højt i vuggestuen. Om formiddagen er vi inddelt i 3 små grupper, hvor vi arbejder struktureret ud fra vores aktivitetsplan som altid er tilgængelig for forældrene. Vores aktivitetsplaner tager udgangspunkt i børnegruppens udvikling, og er baseret på Den styrkede læreplan.  

Da vi er en lille institution, er der tid og plads til nærhed omkring det enkelte barn og deres behov, samtidig med, at der ofte vil være andre børn, på samme udviklingstrin og alder. 

 

Vi er stolte af vores vuggestue og vil gerne invitere til en rundvisning, hvor vi kan præsentere vores dejlige sted. Har I lyst til at få jeres barn i vores dejlige vuggestue, skal I skrive barnet på venteliste på den digitale pladsanvisning. Dette kan I både gøre før og efter en rundvisning. 

Hvis I får tilbudt en plads, kommer I på besøg, hvor vi aftaler opstart og den første tid. Har I spørgsmål eller ønsker I at få en rundvisning, kan I kontakte vuggestuen på tlf. 40 49 31 18 eller I kan skrive til Lisbeth på lwras@assens.dk.

I forbindelse med overgang til børnehave lægger vi meget vægt på, at vi besøger barnets børnehave 1 gang om ugen i måneden op til børnehavestart (såfremt den ligger i vores område).

Vi arbejder særlig fokuseret med barnet selvhjulpenhed, at kunne vente på tur og at være mere selvstændig under måltidet i tiden op til børnehavestart,  alt sammen for at gøre overgangen til børnehavelivet så tryg som muligt for barnet. 

Dagtilbuddene i Tommerup-området
Skovstrupvej 32
5690 Tommerup

Telefon: 64 74 66 66
ovto@assens.dk

Nyttige links