Dagplejen

Noni (Subadra ) Welgame Nielsen

Her kan du læse om min profil som dagplejer

                   
Om mig

Mit navn er Subadra Welgame Nielsen, men de fleste kender mig som Noni. Jeg er født 1966 og kommer oprindeligt fra Sri Lanka, hvor jeg blev gift med Flemming i 1983, og jeg har boet i Danmark siden 1987. Sammen har vi to piger, Maja fra 1990 og Cecilya fra 1985 samt et barnebarn fra 2012.

Jeg har været ansat som dagplejer siden 2000.

Vi bor i et stort rummeligt parcelhus i Verninge. Her har børnene deres eget legeværelse, endvidere benytter de entreen, en mindre stue, køkkenet og bryggers hvor jeg skifter børnene osv.

Huset er omgivet af en stor indhegnet have, hvor vi har gode udfoldelsesmuligheder for børnene. Vi leger på vores store græsplæne og kigger på de mange blomster, frugttræer/buske. I haven findes der også legehus, sandkasse med en masse legetøj, gyngestativ med sansegynge og en rutsjebane, og en græsplæne til leg og boldspil. Endvidere flisearealer til cykler, traktorer m.m. Vi hygger os især meget i haven om sommeren

Til opbevaring af barnevogne har vi en stor garage, og husdyr har vi ikke noget af, bortset fra de mange fugle i haven.


Som dagplejer lægger jeg vægt på/mine værdier

Jeg vægter omsorg, tryghed og fokus på børnenes udvikling og trivsel. At det enkelte barn trives og har det godt, er meget vigtigt for mig.

Her lærer de, at respektere hinanden uden drillerier. Endvidere lærer jeg dem, at de så vidt muligt selv skal hjælpe til, både med at tage tøj på eller at kravle op på stolen når de skal spise, at sige tak for mad og være rolige under måltiderne.

Jeg laver yoga med dem, det giver dem kontrol over deres krop og sind, koncentration og selvtillid.

Jeg laver mindfulness som giver indre ro, styrker koncentrationsevnen, virker beroligende og hjælper med til at udvikle dem. Det er helt tydeligt at de er glade for det, og jeg får mere rolige og harmoniske børn.

Jeg gør meget ud af at have et godt samarbejde og forhold til forældrene, hvor vi hver dag snakker om hvordan dagen er gået.


En typisk dag i dagplejen

Jeg serverer morgenmad kl. 7:30. Det kan være havregrød/gryn med mælk, banan og smør eller havrefras. Efter morgenmaden laver vi forskellige aktiviteter fx mindfulness og yoga. Eller også sidder vi på gulvet og synger, læser bøger og fortæller historier.

Formiddag
Kl. 9 spiser vi lidt igen. Det kan være hjemmebagte boller, knækbrød eller rugbrød med ost, leverpostej m.m, og dertil drikker vi vand.

Når vi har spist, er det tid til udendørs aktiviteter så vidt vejret er til det. Enten går vi en tur i nabolaget, hvor jeg viser dem fx muldvarpeskud og alt andet interessant vi møder på vores vej, eller også leger vi i sandkassen, legehuset, gynger, cykler eller spiller bold.

Om sommeren går vi tit i haven og snakker om fuglene, insekterne, og når det er sæson for det plukker vi jordbær, blåbær og brombær som vi spiser. Hvis det er muligt går de rundt i bare fødder for at mærke græsset og jorden.

Middag / frokost
Fra kl. 11:30 spiser vi middagsmad. To gange om ugen spiser vi varm mad. Det er meget forskelligt hvad vi får, men boller i karry, pasta eller kartoffelmos med kødsovs er et sikkert hit, og gerne med grøntsager fra haven, eller rugbrødsmadder som kan være med makrelsalat, karrysild, ost, leverpostej m.m. og med en masse grønt, agurk, tomater og peberfrugt. Til alle måltider er der mælk og vand.

Når vi er færdige med at spise får de lov til at lege lidt, indtil de skal ud og sove til middag ca. 12:30.

Eftermiddag
Når børnene vågner og inden de bliver hentet af forældrene, får de forskelligt frugt, brød med smør og ost.


Uddannelser/kurser

Jeg har deltaget i følgende kurser og uddannelser;

Grundkursus, Førstehjælpskursus, Trekløverkursus med motorik, sprog og iagttagelse for 0-3 årige børn.


Højtider og fødselsdage

Når et af børnene har fødselsdag gør jeg altid lidt ekstra ud af det. Hjemmebagte boller og med flag på bordet, og en lille fødselsdagsgave. Ofte har forældrene noget med til dagen.

Jul
Til Jul holder jeg julehygge med børn og forældre. Så hygger vi os med brunkager, pebernødder og julegaver.

Afslutning i dagplejen
Når et barn skal i børnehave holder vi afslutning sammen med børn og forældre.


Legestue

Legestue foregår på Verninge skole hver fredag. Her mødes alle dagplejerne og børnene i gruppen, hvilket er godt da de lærer hinanden, og de større børn at kende. Endvidere kan jeg her møde mine kolleger, hvor vi snakker om evt. nye ideer og gode råd.