Dagplejen

Winnie Laulund

Dagplejer Profil

 Winnie Dorf Laulund

 

Om mig

Jeg hedder Winnie Dorf Laulund og jeg er gift med Torben. Vi har 2 børn/unge mennesker som ikke er hjemmeboende. Jeg startede som dagplejer i januar 1996.

Det er et røgfrit hjem.

 

De fysiske rammer inde:

Jeg har legeværelse med en masse dejligt legetøj til en hvert barns alder. I entreen hænger der en opslagstavle, hvor jeg skriver på, hvad der sker i ugens løb og jeg hænger sedler op til forældrene fra kontoret f.eks. i forbindelse med ferie og helligdage.

Der er børneknager til børnenes udetøj og kasser til hvert enkelt barns skiftetøj.

På badeværelset er der pusleplads, hvor jeg har små håndklæder hængende til hvert enkelt barn.

 

De fysiske rammer ude:

Hele haven er hegnet ind og det er vigtigt for mig, at haven er en legeplads for børnene med plads til legehuse, rutsjebaner, mini trampolin, nedgravet sandkasse formet som et skib og der er køretøjer i forskellige størrelser.

 

Som dagplejer lægger jeg vægt på/mine værdier

Jeg har fokus på at give børnene omsorg, tryghed og en god start på livet. Jeg har desuden fokus på, at guide børnene til, at blive selvhjulpne. Det gør jeg ved at lære dem selv at tage tøj på, lære at drikke og spise selv samt hjælpe dem til, at blive renlige.

Det er vigtigt for mig, at have et godt samarbejde med forældrene og at vi har en sparring sammen omkring deres barn.

Jeg elsker at dagene aldrig er ens og at der sker noget forskelligt alt afhængig af hvilke børn jeg har.

Det er desuden vigtigt for mig, at alle er velkommen og at jeg f.eks. kan vise familier fra andre kulturer, hvordan dagplejen ser ud.

 

En typisk dag i min dagpleje

Morgen/formiddag

Jeg sørger for, at give morgenmad til de børn som ikke har spist morgenmad hjemmefra. Hvis jeg har helt små børn putter jeg dem til formiddagslur, hvis behovet er der. Ellers er der som regel fri leg på legeværelset.

Inden formiddagsmad vasker vi hænder og bleen tjekkes. Formiddagsmaden kan bestå af boller/groft brød, grød til de små og der bliver serveret vand.

Så leger vi på legeværelset, hvor vi synger sange eller læser bøger. Vi leger også motoriske lege. Derefter lægger jeg børnenes udetøj frem og så hjælper jeg de små, guider de lidt større børn til, at prøve at tage lidt af deres eget tøj på også selvom det vender forkert.

Når vi er ude og lege i haven, så går vi på opdagelse efter insekter, kigger på blade og grene, hvor børnene føler og mærker på tingene. De leger i sandkassen og når tiden nærmer sig så går vi ind og tager tøjet af, får vasket hænderne og så er vi klar til at få mad.

Middag/frokost

Børnene hjælper til med, at sætte tallerknerne og kopper på bordet. Så blive de sat til bords og jeg serverer rugbrød med forskelligt slags pålæg og grønt. Jeg sørger for, at der er alternativer til svinekød, hvis der er børn der ikke må få dette. Jeg bruger desuden økologisk smør og mælk til børnene. Efter spisning får børnene tørret hænder og vi synger tak for mad. Så er det sovetid.

Eftermiddag

Efter luren får børnene en ren ble eller kommer på potten. Derefter bliver serveret boller eller andet brød samt frugt og vand. Efter maden leger vi enten på legeværelset eller går udenfor igen.

 

Højtider

Når barnet har fødselsdag, så skal det fejres med flag. Jeg snakker med forældrene om de har lyst til, at have noget med til fødselsdagen eller om de har lyst til, at invitere hjem til dem selv.

Inden sommerferien inviterer jeg alle forældrene på kaffe/te og hjemmebagte boller. Det giver en god mulighed for at forældrene på tværs kan hygge sig og få snakket.

Det samme gør jeg op mod jul, hvor jeg serverer æbleskiver.

 

Uddannelse/kurser

Grundkursus 1998

Fysisk og psykisk arbejdsmiljø 1999 og 2000

Grundkursus i førstehjælp 2002

Uddannelse ”Motorik, sprog og iagttagelse 0-3-årige børn” 2005

AMU-uddannelse ”Planlægning af pædagogiske aktiviteter” 2009

AMU-uddannelse ”Kommunikation i teams” 2009

AMU-uddannelse ”Medarbejderen som deltagelse i forandringsprocesser” 2009

Udviklingsprojekt Trekløver 2008-2010

AMU-uddannelsesbevis Førstehjælp 2010

AMU-uddannelsesbevis Førstehjælp 2013

Kursusbevis ”Ud med sutten – ind med sproget” 2012-2014

Efter- og videreuddannelse førstehjælp 2017

 

Husdyr

Vi har hund.

 

Legestue

Vi er i legestue en gang om ugen. Her afleveres børnene og bliver hentet igen.

Det er godt for børnene at komme i legestuen. Her vender de sig til, at være sammen med flere børn, hvilket gavner dem når de f.eks. skal starte i børnehave. Både børnene og forældrene får set mine kollegaer og så ved de hvem de skal aflevere deres barn til ved sygdom og ferier. Nye forældre er altid velkommen til, at komme på besøg så man kan se hvad legestuen er.

En gang om måneden tager vi på besøg i børnehaven med de store børn, hvor de små så er tilbage i legestuen sammen med de andre voksne.

Legestuen har dejlige faciliteter både inde og ude.