Dagplejen

Hjørdis Thøgersen

Dagpleje med mange års erfaring.

Hjørdis ...

Om mig

Jeg hedder Hjørdis Thøgersen og jeg er en årgang 1966. Jeg har været dagplejer siden september 1995. Jeg er gift med Carsten som er buschauffør, vi har en voksen datter som hedder Rikke.

Jeg har et stort legeværelse og en lang gang, som børnene kan løbe på og vi laver også tit motorik bane igennem den. Dagplejen har egen entre hvori der er opslagstavle hvor jeg skriver hvad der sker i løbet af ugen og børnene har sin egen kasse til tøj og æske til sut. Ligeledes har børnene deres eget badeværelse hvor der er plads til deres bleer og deslige.

Vi har en garage hvor barnevognen må stå også når det er weekend.

Som dagplejer lægger jeg vægt på/mine værdier

Som dagplejer lægger jeg vægt på at børnene trives og hver enkelt barn bliver set og hørt. Jeg tager gerne et barn med særlige behov, da jeg syntes at det er dejligt at se hver enkelt lille udvikling.

En typisk dag i min dagpleje

Vores hverdag foregår cirka sådan her: kl 6:45 åbner jeg og når det første barn kommer begynder vi at spise morgenmad. Når alle er kommet og har spist, går vi på værelset og har fri leg til vi enten skal på tur eller til vi har spist formiddags mad som vi får omkring kl 9.

Derefter laver vi forskellige ting, herunder går på bibliotek, synger hver dag, går i hallen og leger, i skoven, laver motorikbane, træner de børn der har behov der til, give ænder mad, i haven og lege, på besøg hos kollega.

Til middag hjælper børnene med at dække bord og finde mad frem, hvilket tit giver mere appetit. Når de har spist og fået en ren ble kommer de hen og sove.

Når de alle er vågnet igen fra deres lur får de en bolle og noget frugt og så er der fri leg til de bliver hentet.

Legestue

Om torsdagen går vi i legestue, hvor vi mødes med de andre dagplejer og børn. Det er dejligt at komme afsted både for børnene og mig. Børnene lærer at være i en større forsamling så de bliver rustet til børnehaven og jeg får sparring med mine kollegaer.

Højtider

Jeg går meget op i traditioner. Vi laver f.eks. græskarhoved til Hallowen og pynter op til jul mv.

Uddannelse/kursus

Jeg har Kursusbevis på: Grundkursus, Førstehjælp, Trekløverkursus, Motorik, Sprog og Iagttagelse, og jeg har taget alle de kursus som jeg er blevet tilbudt.