Dagplejen

Gitte Rasmussen

Dagplejer Profil

Gitte Rasmussen

 

Om mig

Jeg hedder Gitte og jeg er født i 1962. Jeg er gift med Michael og har et hjemmeboende barn, Mathilde fra 2001. Derudover har jeg tre voksne børn som er flyttet hjemmefra, samt et dejligt barnebarn.

Jeg har arbejdet som dagplejer siden 2005. Jeg er så heldig, at have min egen afdeling til dagplejen. Vi har en skøn have, hvor der er plads til at køre på scooter, cykle, lege i sandkasse eller hoppe på trampolin. Er vi inde så synger vi, bygger med klodser eller lægger puslespil. Der er også tid til hygge og tid til, at læse i bøger.

Jeg er en glad og positiv person med et godt humør.

 

Som dagplejer lægger jeg vægt på/mine værdier

Jeg lægger vægt på, at børnene skal have en hverdag med en masse omsorg, tryghed, hygge, kærlighed samt faste rutiner. Derudover er det vigtigt for mig, at have et godt samarbejde med forældrene således, at vi sammen kan skabe en tryg og glad hverdag for børnene.

Jeg planlægger dagens aktiviteter efter vejret og hvilke børn jeg har i børnegruppen.

 

En typisk dag i min dagpleje

Morgen: Dagen starter med et godmorgen og en dejlig krammer. Der serveres morgenmad indtil kl. 7.30. De børn der har behov for en lille lur får det. Vi spiser formiddagsmad fra ca. 8.30 til 9. Derefter laver vi dagens aktivitet, som både kan være inde og ude.

Middag: Omkring kl. 11 spiser vi frokost som består af rugbrød og grøntsager, og der serveres økologisk mælk. De største af børnene er med til, at dække bord. Når vi er færdige synger vi et par sange og børnene lærer bordskik ved at vente på hinanden.

Eftermiddag: Vores eftermiddage er forskellige, da børnene vågner –og bliver hentet på forskellige tidspunkter. Der tilbydes altid frisk frugt og brød når de er vågnet. Derefter er der leg og hygge indtil de bliver hentet.

 

Højtider

Ved højtider laver vi forskellige aktiviteter. Til fastelavn slår vi katten af tønden og børnene bestemmer selv om de skal være udklædte.

Til påske sår vi karse og klipper lidt påskepynt. Til jul laver vi kalenderlys og klippe-klistrer.

 

Husdyr

Vi har en lille hund og en kat

 

Legestue

Vi mødes en gang om ugen i legestue. Her afleveres og hentes barnet. I legestuen får børnene mulighed for, at lære de andre børn og voksne at kende, hvilket skaber tryghed, hvis de skal i gæstepleje.

Vi arbejder også med de pædagogiske lærerplaner i legestuen.

 

Uddannelse

Uddannet butiksassistent.

Grundkursus

Motorik – sprog – iagttagelse

Trekløver

Førstehjælp