Dagplejen

Birthe Sørensen

Dagplejer Profil

Birthe Sørensen

 

Om mig

Jeg hedder Birthe og jeg er født i 1960. Jeg er gift og har tre voksne drenge, som alle er flyttede hjemmefra. Jeg blev ansat som dagplejer 1. januar 1997.

Min mand er ikke på arbejdsmarkedet længere, så når mine dejlige dagplejebørn møder ind om morgenen, så er vi som en lille familie hele dagen. Der er en god kontakt mellem børnene og min mand.

Børnene har et legeværelse, et køkken og en gang, hvor de kan boltre sig. Derudover er der et badeværelse, hvor skiftning foregår og hvor de vasker hænder.

Uden for har vi en stor indkørsel, hvor der er lagt fliser. Det bruger de en del, da det er et super godt sted at køre med diverse kørertøjer. Nede i haven er der en stor græsplæne med trampolin, legetårn, legehus og sandkasse.

 

Som dagplejer lægger jeg vægt på/mine værdier

Som dagplejer lægger jeg meget vægt på, at børnene får omsorg og tryghed. Det er vigtigt, at de er glade når de kommer her samt at de har haft en dejlig dag i min dagpleje når de bliver hentet.

Jeg arbejder med, at gøre børnene så selvhjulpen som muligt.

Derudover synes jeg det er vigtigt, at have en god kontakt til forældrene og jeg vil gøre alt for, at dette lykkes.

 

En typisk dag i min dagpleje

De tidlige børn starter dagen med en portion havregrød, hvorefter der skiftes ble. Omkring klokken 9 får vi boller og lidt frugt. Vi sidder ved bordet og snakker om hvad vi skal i løbet af dagen. Det kan f.eks. være at gå uden for, at lege. Vi kan finde på at gå en tur forbi ænderne og fordre dem eller gå en tur ned og kigge på tog. Når vi gør det går vi af en gangsti, hvor der hvis det har regnet ligger mange skovsnegle der skal undersøges. Så snakker vi om dem der er i live og dem der er blevet mast af en cykel.

Derudover har vi skoven, sportspladsen, hallen og biblioteket at gøre brug af.

Vi synger rigtig meget hos mig og hvis det er dårligt vejr, så tager vi kagerullerne frem og bager boller som børnene får med hjem. De bliver meget stolte når de løber ud og henter deres poser og kan vise dem til deres forældre.

Derefter skal vi have noget frokost. De store børn spørger jeg som regel om, hvad de skal have på deres rugbrød. De stiller selv tallerkner og kopper på bordet. Børnene har hver deres farve, hvilket gør at de har helt styr på hvem der skal sidde hvor.

Når vi er færdige med, at spise synger vi ”tak for maden”, hvorefter de får en tør ble og kommer ud at sove.

Når alle børn er vågnet igen fra lur får de boller og frugt. De får altid en tør ble inden forældrene kommer og henter deres dejlige børn.

Højtider

Til jul og påske klipper- og klistrer vi forskelligt pynt. Til Halloween laver vi græskarhoveder.

Til fastelavn er der tøndeslagning i legestuen og vi laver masker og katte.

 

Uddannelse/kurser

1998: Grundkursus

2000: Fysisk og psykisk arbejdsmiljø

2005: Motorik-sprog-iagttagelse

2008-210: Trekløver

2017: Førstehjælp

Derudover har jeg haft musiktimer med en pædagog.

 

Husdyr

Vi har ingen husdyr.

 

Legestue

Vi er i legestue en gang om ugen. Jeg synes det er vigtigt, at børnene kommer og leger med større og mindre børn for, at styrke fællesskabet.

Når vi er i legestuen har jeg muligheden for, at snakke med mine kollegaer. Det er rart at der er andre end os selv der ser børnene, på den måde kan vi sparre med hinanden. Samværet med de andre børn og voksne er en god måde for det enkelte barn, at få sat ansigter på de andre dagplejere og en god måde for os alle, at lære forældrene og børnene, at kende i forhold til gæstepleje.

I legestuen har vi også mulighed for, at dele børnene op i forskellige grupper.