Dagplejen

Sheila Riis

Her kan du læse om min profil som dagplejer

Om mig

Jeg hedder Sheila Riis, jeg bor i Tommerup By. Jeg startede som dagplejer i 2008. Jeg bor i et dejligt lyst hus med stor have og et skønt udeareal til mine dagplejebørn. Vi bor lidt tilbagetrukket fra byen og holder af at bruge omgivelserne i naturen til gåture og opdagelsesture. Jeg er gift og har 2 voksne børn hvoraf kun den éne bor hjemme endnu.

Som dagplejer lægger jeg vægt på/mine værdier

Jeg vægter rigtig meget i min hverdag med børnene at styrke dem yderligere som små selvstændige individer, som kan lide at være sammen med andre og andre kan lide at være sammen med dem.

Vi knytter venskaber og gør meget ud af at være ”en god ven”, hjælpe hinanden med hverdagens små opgaver, som at trække stol ud og åbne døren hvis én er for lille, åbne en skuffe, hjælpe med en sko. Børnene trøster hinanden hvis én er ked af det og barnets empati for andre vil vokse. Børnene siger ”hej og godmorgen” samt farvel til hinanden hverdag. I dette sætter jeg mange ord på det vi gør, når vi hjælper hinanden. Jeg har meget fokus på børns sprogforståelse og sprogudvikling.

Dagens højdepunkt er frokosten. Hos mig spiser vi af porcelæns ”mors dags platter” På disse er der børn der leger, børn der fodre dyr, en kat der får mælk, en dreng der står og klapper en hest, en pige der fodre høns osv. Dette er med til at styrke børnenes sprog, sprogforståelse og stimulere den gode samtale, i dette har vi mange glæder og gode snakke.

En typisk dag i min dagpleje

Morgen/formiddag
Jeg skaber de trygge rammer med faste rutiner. Jeg tilbyder morgenmad hvis barnet ønsker det. og ca. kl 9:00 spiser vi formiddags mad, som typisk er boller, frugt eller knækbrød.

Når vi er samlet bruger vi formiddagen på aktiviteter, går ture, synger, leger udenfor eller laver forskellige aktiviteter i forbindelse med vores planlagte aktivitetsplan/læreplaner.

Inden frokost vasker vi hænder og børnene hjælper med borddækning. De har faste pladser.

Middag/frokost
Vi sidder sammen rundt om bordet, vi øver os i gode manerer, at holde bordskik og sige tak for mad.

Vi får gode snakke om maden, hvem ligger æg, hvor kommer mælken fra, hvilken farver er der osv.

Børnene hælder selv lidt mælk op i en kop, når de når en vis alder, og mestre det, men før det kræver det lidt øvelse, men man skal ikke græde over spildt mælk. Oftest spiser vi rugbrød med forskelligt pålæg, lidt kolde og lune retter. I foråret og i sommerhalvåret sidder vi ofte udenfor og spiser.

Eftermiddag
Vi spiser eftermiddagsmad når børnene er oppe fra deres middagslur. Det kan være boller, frugt, yoghurt naturel med frugt, eller et stykke rugbrød med banan. Eftermiddagen går med at lege, læse og sige farvel.

Højtider

Fødselsdage skal fejres, det gør vi med sunde alternativer som jeg sørger for. Det kan være sunde muffins, varm mad, frugtsalat og altid en fødselsdagssang samt flag på bordet. Til jul og påske og andre højtider prøver vi at lave noget traditionelt sammen. Når vi siger farvel til et barn som skal i børnehave er det også en festdag, for barnet starter en stor omvæltning med mange nye udfordringer.


Uddannelse/kurser

Jeg har førstehjælps kursus specielt i håndtering af ulykker med småbørn.

Jeg har deltaget i Trekløver kursus for alle Assens dagplejere omhandlende forældresamarbejde, kommunikation og børns udviklingstrin.

Jeg er ligeledes uddannet pædagog og social og sundhedshjælper.

Husdyr

Jeg har to hunde af mellemstor race, de er dog ikke oppe i huset i dagtimerne når jeg har dagplejebørn.

Legestue

Vi er i legestue en gang om uge. Børnene vil her lære andre børn og voksne at kende således at de udvikler en relation til andre, end deres egen lille gruppe. Det giver også trykhed at komme i gæstepleje hos børn og voksne man har mødt før. I personalegruppen, bruger vi hinanden fagligt, hvor vi sparre med hinanden og middagsstunden planlægger og udarbejder vi aktivitetsplaner, til brug både i legestue og i hjemmene. Vi har én gang årligt en dagplejedag og én gang årligt en åbenhus dag. I legestuen besøger vi også én gang om måneden byens børnehave, således at børnene bliver trygge ved børnehavestart.

I legestuen må i gerne låne en barnevogn, jeg pakker dyne og sele ned som i får med hjem dagen inden.