Dagplejen

Kirsten Døi Schmidt

Her kan du læse om min profil som dagplejer

Om mig

Jeg hedder Kirsten Døi Schmidt og jeg er gift med Simon, som er selvstændig elektriker. Vi har tre skønne piger fra 2008, 2002 og 1999. Derudover har vi en sød hun som hedder Huxi (den går ikke sammen med børnene). Vi bor i et lukket vænge i et etplans hus med meget udenomsplads, da min mands virksomhed også ligger her. Vi har et dejligt legeværelse midt i huset som ligger ud til køkkenet, som vi også leger i. Vi har en stor delvis overdækket terrasse med plads til scooterkørsel og sandkasse. Desuden har vi 7 høns, 2 kaniner og en køkkenhave. Køkkenhaven og hønsene er vi hos stort set hver dag.

Jeg er uddannet pædagog og jeg har arbejdet med voksne udviklingshæmmede i 15 år. I 2016 fik jeg mit drømmejob som dagplejer.

 

Som dagplejer lægger jeg vægt på/mine værdier

Jeg lægger vægt på en tryg hverdag med masser af omsorg, nærvær, udvikling og glæde. Det er vigtigt for mig, at hver enkelt barn er i fokus hver dag, at det støttes og udvikles efter deres behov. Jo mere barnet kan selv jo større selvtillid får barnet og dermed lyst til, at lære/udvikle sig.

Børn skal have sund mad, derfor kan jeg godt lide at tilbyde lidt forskelligt og til tider hjemmelavet mad for, at udfordre dem på nye smage. Derfor må børn godt nøjes med, at smage uden at spise op bare de tør smage noget nyt. Vi bruger meget køkkenhaven, hvor vi plukker ærter, graver gulerødder og kartofler op. Så spiser vi de vi graver op til eftermiddagsmad. Jeg synes børnene skal lære, hvor maden kommer fra.

Jeg har en elcykel som jeg deler med en kollega, vi elsker den. Børn skal lære om naturen, hvorfor vi er ude hver dag og i al slags vejr. Vi bruger meget tid på forundring over, hvad vi møder på vores vej når vi går tur eller cykler. Vi stopper op og ser på blomster, snegle, bier som sidder i blomsterne, vi kigger på hvad der er under stenene, eller under barken på et træ. Vi ser på de forskellige fugle og kigger efter fugleungerne i fuglekasserne. I køkkenhaven graver vi regnorme og grøntsager op. Vi hopper i vandpytter, fodrer hønsene og snakker om de forskellige årstider. 

En typisk dag i min dagpleje

Morgen/formiddag
Børnene møder ind, nogen er stadig i nattøj. Jeg har altid tid til lidt kram og hygge. De må gerne se lidt morgen tv imens de spiser morgenmad, hvis det er det der får dagen til, at starte lidt nemmere. Der er morgenmad indtil kl. 7.30. Det kan være grød, havregryn eller øllebrød. De små trænger måske til en morgenlur efterfølgende.

Klokken 8.30 spiser vi formiddagsmad. Derefter synger vi, læser, leger, laver aktiviteter, danser, går ud, leger i sandkassen, kører på scooter, fodre hønsene, kigger på kaniner, tager på cykeltur eller hvad der rører sig hos børnene.

Middag/frokost
Ca. klokken 11 spiser vi frokost, afhængig af alder og behov. Det kan være grød, kartofler og kødboller til de små, rugbrød med varieret pålæg. Noget kendt og noget nyt. Nogle gange en lun ret. Efter frokost er det tid til en velfortjent lur. Børnene sover til de vågner, jeg vækker dem ikke.

Eftermiddag
Ca. klokken 14.30 spiser vi eftermiddagsmad, som består af brød, grød, frugt eller grøntsager. Tidspunktet afhænger dog af, hvornår børnene bliver hentet og hvornår de står op.

Herefter leger vi og hygger ind til afhentning.

Højtider

Vi fejrer højtiderne i hjemmet og i legestuen sammen med de andre børn og voksne. Fødselsdage fejres med kage/boller/frugt som er afpasset til barnets størrelse – det sørger jeg for. 

Uddannelse/kurser

Uddannet tandklinikassistent 1988
Kontorassistent hos tandlæge 1988-1990
Erfaring med integreret institution 0-6-årige 1991-1992
Uddannet pædagog 1996
Arbejdet med voksne udviklingshæmmede i 15 år 1996-2011
Eksamensbevis i kommunikation, organisation og ledelse 2001
Hospitalsklovnekursus 2004
Medvirken ved lægemiddelbrug i omsorgsarbejde 2009
Kursus i voldsforebyggelse, konfliktløsning og udvikling 2010
Kontorassistent 2012-2014
Førstehjælpskursus 2017
Sangkursus 2018

Husdyr

Hund Huxi som ikke går sammen med børnene. 7 høns og 2 kaniner.

Legestue

Vi er i legestue hver onsdag. Det er vigtigt for børnene, at møde alderssvarende børn så de kan skabe nogle relationer til andre børn og voksne. Gæsteplejen fungerer godt da børn og voksne lærer hinanden, at kende i legestuen. Vi har som gruppe mulighed for, at lave nogle andre aktiviteter på børnenes alder- og udviklingstrin.