Dagplejen

Jeanette Michelsen

Her kan du læse om min profil som dagplejer

 

Om mig

Jeg hedder Jeanette og jeg er født i 1967. Jeg bor i et hus sammen med min mand Frank. Vi har to børn, Christina fra 1993 og Christian fra 1995, som begge er flyttet hjemmefra. Jeg har været dagplejer siden 1995.

I huset er der god plads til leg og udfoldelse, ligesom der er i min have.

Som dagplejer lægger jeg vægt på/mine værdier

Jeg vægter højt at børnene har ro til at gro, hvorfor dette er mit udgangspunkt som dagplejer.

Vi laver forskellige aktiviteter som jeg sætter i gang ud fra de pædagogiske læreplanstemaer, samt ud fra børnenes behov og udviklingstrin. Derudover er vi næsten uden for hver dag. Jeg synes det er vigtigt at få luft i lungerne, det er både godt for børnene og for mig.

Vi går sommetider ture i nærmiljøet, det kan være vi går på legepladsen, over til hestene, på besøg hos kollegaer eller en tur i skoven.

Jeg har desuden fokus på, at gøre børnene klar til overgangen til børnehave.

 

En typisk dag i min dagpleje

Morgen/formiddag
De børn der kommer inden 7.30 spiser morgenmad hos mig, hvis de ikke har spist hjemmefra. Klokken 9 spiser vi fælles formiddagsmad, hvorefter vi går uden for eller laver dagens aktivitet inde.

 Middag/frokost
Omkring klokken 11 finder vi frokosten frem. Børnene får lov til, at hjælpe med at dække bord. Når vi er færdige med, at spise synger vi tak for maden sangen, hvorefter jeg gør klar til at skifte børnene inden de skal sove.

 Eftermiddag
Børnene sover indtil de vågner, jeg vækker dem ikke. De store børn kan godt sove inde. Derefter spiser vi eftermiddagsmad og leger igen inde eller ude til børnene bliver hentet.

Højtider

Højtiderne fejres på forskellige måder og afhænger af, hvilke børn jeg har og deres alder. Til jul laver vi julegaver til forældrene. Til påske laver vi også forskellige påsketing.

Uddannelse/kurser

Grundkursus for dagplejere. Ud med sutten ind med sproget. Sprog motorik og iagttagelse. Pædagogisk læreplaner. Forståelse og arbejde med for tideligt fødte børn. Førstehjælp. Løbende opdatering af førstehjælp. Trekløver (kvalitet, uddannelse og udvikling). Sang og rytmik.

Husdyr

Jeg har en hund. 

Legestue

Vi går i legestue en gang om ugen. Det er vigtigt at komme i legestue så børnene lærer de andre børn, at kende og de lærer på den måde også de andre dagplejere at kende inden de skal i gæstedagpleje.