Dagplejen

Inge-Grethe Andersen

Her kan du læse om min profil som dagplejer

 

Om mig

Jeg er født i 1957 i Tommerup. Jeg er gift med Torben og sammen har vi tre voksne sønner og to børnebørn. Derudover har jeg min bedste ven, min hund Alberte, som bor i vores kælder. Den elsker børnene og passer godt på dem når de leger i haven.

Jeg har været dagplejer siden 1988, hvorfor jeg har mange års erfaring.

Jeg bor i en villa med tre etager, som ligger meget centralt i Tommerup. Jeg har indgang og garderobe i kælderen og et stort lyst legeværelse og køkken på 1. sal. Min have er dejlig stor med fliser til, at køre på cykler og scooter samt en stor græsplæne. Der er gynger, en sandkasse og en lille nøddeskov som vi også bruger.

Som dagplejer lægger jeg vægt på/mine værdier

Jeg lægger vægt på, at børnene er glade og trygge, og at de har en dejlig dag med faste rammer. Jeg forsøger, at lære børnene, at være hinandens bedste venner. Det er også vigtigt for mig, at børnene lærer at tage tøj af og på, bordskik og daglige rutiner. Jeg sætter pris på, at lære børnene at tale gennem leg med sproget, hvilket kan udvide deres horisonter og læren.

Jeg holder meget af, at synge og danse med børnene og læse bøger med rim og remser.

En typisk dag i min dagpleje

Her bliver der serveret morgenmad til kl. 7.30 for dem som har behov for det. Derefter leger vi indtil kl. 9, hvor vi får formiddagsmad. Børnene skal helst været mødt inden i forhold til deltagelse i leg og aktiviteter.

Jeg vil gerne, at vi kommer ud hver dag, hvis børnegruppen er til det. ”Frisk luft i lungerne er godt for mig og ungerne”.

Omkring kl. 11-11.30 spiser vi middagsmad. Vi synger ”tak for mad”, vasker hænder og hjælpes ad med at rydde op, hvorefter de bliver puttet til middagssøvn. Børnene sover til de vågner og de får eftermiddagsmad ca. kl. 15, hvorefter vi leger til børnene bliver hentet. Helst ude, hvis vejret er til det.

Uddannelse/kurser

I løbet af alle årene har jeg selvfølgelig deltaget i diverse relevante kursuser;

Grundkursus, førstehjælp, motorik, sprog og leg. 

Husdyr

Hunden Alberte. 

Legestue

Vi mødes i legestuen en gang om ugen. Her lærer børnene at blive en del af et større fællesskab og blive udfordret ved, at komme ud af husets ellers så trygge rammer. Det er også her de møder mine kollegaer, som fungerer som gæstedagplejere ved sygdom og ferie.

Jeg ser legestuen som det rolige og trygge springbræt til børnehaven.