Dagplejen

Henriette Sivertsen

Her kan du læse om min profil som dagplejer

 

Om mig

Jeg hedder Henriette. Jeg er født i 1964. Jeg er gift med Morten og sammen har vi to voksne sønner og et barnebarn.

Jeg har været dagplejer siden 1993, hvor jeg bl.a. har arbejdet med for tidligt fødte børn og børn med andre/særlige behov.

Jeg har et dejligt stort legeværelse i forbindelse med mit køkken.

Jeg har en lukket have, hvor der er sandkasse, legehus og gyngestativ, samt fliseareal til at køre på scooter og cykle. Derudover har jeg en stor græsplæne til leg og boldspil.

Som dagplejer lægger jeg vægt på/mine værdier

Jeg vægter glade harmoniske børn, der strutter af selvværd og ”bare” trives. I den forbindelse har jeg fokus på at børnene har et godt selvværd og vægter motoriske udfordringer højt.

Det er vigtigt for mig at have omsorg og nærhed med børnene, hvor børnegruppen også er glade for hinanden, og føler at de er hinandens venner og hører sammen.

Jeg vægter også at børnene er selvhjulpen i det daglige.

 For mig er det også vigtigt at have god dialog og samspil med forældrene, at vi er trygge ved hinanden.

 Jeg holder meget af at lave Yoga/mindfuldness med børnene, vi synger fagtesange, hvor vi laver fagterne på hinanden, laver nogen øvelse og lytter til afslappende musik. Jeg kan se at de nyder det og bliver glade, de spørger nogen gange om vi skal have yogamåtterne frem.

Jeg vægter også at vi kommer ud hver dag, enten i haven, skoven, legepladsen, besøge en kollega eller ud at gå en tur, alt efter børnenes behov, som jeg vurderer hvad de er til den enkelte dag.

En typisk dag i min dagpleje

Morgen/formiddag
Nogen af de børn der kommer inden 7.30 får morgenmad, mens andre leger. Der bliver leget, sunget, hørt musik, danset, hørt historie m.m. Vi spiser formiddagsmad ca. kl. 9. Derefter går vi ud, og laver dagens aktivitet som f.eks. kan være for at vi kigger på snegle og andre små dyr, går en tur i skoven, hvor vi f.eks. skal samle grankogler, som vi så taler om er meget forskellige, fordi nogen af dem er spist af et egern. Når vi kommer ind laver vi de fleste dage yoga/mindfulness.

Middag/frokost
Ca. kl. 11 spiser vi frokost, vi slutter måltidet af med at synge en ”tak for mad sang” og hvis børnene er til det synger vi nogen andre sange, som børnene vælger fra deres sangbog, som jeg har lavet til dem.

Så er det ved at være tid til at blive skiftet og sidde på potte og derefter er det sovetid.

Eftermiddag
Børnene kommer op efterhånden som de vågner, jeg vækker dem ikke.

Fra ca. kl. 14.45 begynder vi at få eftermiddagsmad, og så leger vi til de bliver hentet.

Højtider

Vi laver julegaver. Inden vi går på juleferie holder jeg julehygge for børn og forældre, en eftermiddag, hvor vi hygger os og ønsker hinanden glædelig jul og godt nytår.

Uddannelse/kurser

Kontorassistent
Grundkursus for dagplejere
Ud med sutten ind med sproget
Sprog, motorik og iagttagelse
Pædagogiske læreplaner
Førstehjælp
Løbende opdatering af førstehjælp
Trekløver (kvalitet, uddannelse og udvikling)
Forståelse og arbejde med for tidligt fødte børn
Sang og rytmik
MED-kursus

Husdyr

Jeg har ingen husdyr

Legestue

Jeg er i legestue en gang om ugen, hvor børnene bliver afleveret og hentet i legestuen.

Jeg syntes at det er vigtigt at komme i legestue for både børn og voksne. Det syntes jeg fordi, så kan børn og voksne lære hinanden at kende. Det er også vigtigt i forhold til gæstepleje.

Det er også vigtig at vænne sig til at være i en større gruppe, i forhold til børnehave start.

For mig personligt er det også vigtigt at have noget kollegialt sparring.

Vi låner Tommerup skoles gymnastik sal en gang om måneden, hvor legestuegruppen mødes og laver nogen aktiviteter med børnene, det kan for eks. være at vi laver en motorikbane.