Børnehuset Himmelrummet

Kroppen i fokus

Leg, bevægelse, sansemotorik – aktive børn, der tør eksperimentere, afprøve og udforske sig selv på legepladsen, i motorikrum og i skoven.

Du skal være opmærksom på, at udbyderen af servicen sætter en eller flere cookies på din computer, når du trykker på afspil video. Læs om cookies.

Fysiske rammer

Børnehuset Himmelrummet ligger central placeret i Tommerup Stationsby, med Tallerup Skole som nærmeste nabo. Vi er nemme at komme til, både på gåben, cykel og i bil. Togstationen ligger kun få minutters gang fra børnehaven og rutebilen går lige ved siden af. 

Vi har et fantastisk uderum med en legeplads som indbyder til leg og fordybelse, og masser af bevægelse. Vi har både boldbane, kuperet terræn, bålsted og en kæmpestor sandkasse. Vi bor tæt på Høgsholtskoven og bruger den til pædagogiske aktiviteter. Ved siden af børnehuset ligger sportspladsen med blandt anden en multibane, som vi også benytter. Vi har et motorikrum i børnehaven og har adgang til et endnu større motorikrum på Tallerup Skole. 
I børnehuset er der plads til 67 børn i alderen 3-6 år.

Samarbejde

Vores hus er indrettet med 3 åbne stuer. Stjernen modtager de nye børn i børnehaven og sluser dem ind i børnehaven i en mindre gruppe. Månen har børn i alderen 3-5 år og Solen med de kommende skolebørn. Månen og Stjernen udgør et team og Solen et team. Vi samarbejder de to teams imellem. Blandt andet åbner og lukker vi børnehaven sammen, og er ofte på legepladsen samtidig. Her finder både store og små børn hinanden og dyrker deres fællesskaber og relationer. I løbet af foråret intensiveres samarbejdet mellem specielt Månen og Solen, hvor de børn, der efter sommerferien skal på Solen kommer på besøg, er med til nogle aktiviteter og er sammen med Solens voksne.

Vi samarbejder med Tallerup Skole, som er vores lokale skole, for at overgangen mellem børnehave og skole er så tryg som mulig, og de kender skolen og lærerne før de starter.
For de børn, som ikke skal på Tallerup Skole, arrangerer vi et besøg med en pædagog og et par kammerater på deres skole før skolestart.

Vi samarbejder med ældstegruppen i Overmarksgården, da en del børn skal på samme skoler. Vi besøger hinanden i løbet af foråret, tager på udflugt sammen og ikke mindst er alle de kommende skolebørn fra begge institutioner på koloni sammen i løbet af foråret. Kolonien varer 3 dage, og både børn og voksne kommer tæt på hinanden og får lov til at være fuldstændig i nuet.