Skip til hoved indholdet
    Hjem Børnehaven Himmelrummet Præsentation af Børnehaven Himmelrummet

Præsentation af Børnehaven Himmelrummet

Her kan du læse om Børnehaven Himmelrummet

Børnehuset Himmelrummet ligger central placeret i Tommerup Stationsby, med Tallerup Skole som nærmeste nabo. I børnehuset er der plads til 67 børn i alderen 3-6 år. 

Himmelrummet er indrettet med 3 grupperum, et motorikrum og et stort fællesrum, som er husets hjerte.

Vi har et fantastisk udemiljø med en legeplads som indbyder til leg og fordybelse, og masser af bevægelse. Vi har både boldbane, kuperet terræn, bålsted og en kæmpestor sandkasse. Endvidere har adgang til Høgsholtskoven, sportsplads, multibane, Tallerupskolens legepladser, gymnastiksal, motorikrum med videre.

I Himmelrummet er vi delt i 2 børnegrupper, Rumvæsner og Raketter. I begge grupper er der børn fra 3 - 6 år. Børnene lærer af hinanden i hverdagen. De voksne støtter børnene i at indgå i fællesskaber på tværs af alder, så alle børn lærer, at tage hensyn til hinanden - både store og små - og vise omsorg for hinanden. 

Gruppeinddelingen gør også, at børnene er sammen med de samme vokse og børn gennem hele deres børnehavetid. 

Dagsstrukturen i Himmelrummet

Kl. 6.15
Himmelrummet er klar til at tage imod børn og forældre i fællesrummet.
Frem til kl. 7.00 tilbydes morgenmad til børnene.
Vi leger, har aktiviteter og samvær både ude og inde afhængig af vejret.

Kl. 8.45
Samling i grupperne og formiddagsmad
Tid i læringsgrupper, hvor vi er sammen med børnene om planlagte aktiviteter

Kl. 11.00
Frokost i mindre grupper

Kl. 12.00
Fælles tid på legepladsen og de børn som sover til middag, sover
Vi leger, har aktiviteter og samvær både ude og inde afhængig af vejret

Kl. 14.00
Eftermiddagsmad

Kl. 16.45
Børnehaven lukker. Fredag dog kl. 16.15

Børnehaven Himmelrummet er en almen børnehave, hvor vi gør vores ypperste for at give børn det gode børneliv. Dette definerer vi som et liv, hvor der er tid og ro til at være barn, et liv med glæde og fællesskaber.
Tryghed og tillid er grundlaget for at børn trives. Vi arbejder i børnehøjde, med nærvær og omsorg, er oprigtige voksne, der har positive forventninger til at børn lykkes. Vi dyrker børnenes nysgerrighed og mod.
Vi værdsætter det gode samarbejde med forældrene. Både i den daglige kontakt og igennem samarbejdet i forældrerådet. 

Vi giver børnene lov til selv at udføre de handlinger, de kan. Samtidig udfordrer vi børnene, med respekt for deres udviklingstrin, og det, de er i gang med at lære, så de bliver selvhjulpne og opbygger selvværd. Børn kan mere end voksne tror og lader dem gøre. I Himmelrummet får børnene handlingerne tilbage.
I Himmelrummet giver vi plads til begejstringshyl og kompetenceskrammer, hvilket betyder, at børn får lov til at øve sig og glæde sig over det, der lykkes. Men også at mestre, at der er noget, man – endnu – ikke kan, men skal øve sig på. 

 

Vi er stolte af vores børnehus og vil gerne invitere til en rundvisning hvor vi kan præsentere vores dejlige sted. Hvis i overvejer Himmelrummet anbefaler vi, et besøg hvor i som forældre deltager uden jeres barn, da der er en del informationer og "voksensnak" på dette møde.

Hvis I takker ja til Himmelrummet tilbyder vi derefter et besøg, som foregår på barnets præmisser. I kommer på besøg i den gruppe, jeres barn skal være en del af, og får blandt andet vist garderobeplads, ser hvor vi leger, samt børn og voksne i Himmelrummet. Her er det jeres kommende kontaktperson fra gruppen, som tager imod jer.

I kan kontakte daglig leder Asger på abcoz@assens.dk eller på tlf.nr. 24 75 72 94, hvis I har spørgsmål eller ønsker at få en rundvisning.

Vi samarbejder med Tallerup Skole, som er vores lokale folkeskole, for at gøre overgangen mellem børnehave og skole så god og tryg som mulig.

For de børn, som ikke skal på Tallerup Skole, arrangerer vi et besøg inden for en rimelig afstand med en medarbejder og et par kammerater på deres skole før skolestart.

I Dagtilbuddene i Tommerup har vi udarbejdet en formålsbeskrivelse for arbejdet med de kommende skolebørn:

Vi har også en folder om at blive skoleklar, og om, hvordan vi voksne omkring barnet kan støtte barnet i at blive klar:

Dagtilbuddene i Tommerup-området
Skovstrupvej 32
5690 Tommerup

Telefon: 64 74 66 66
ovto@assens.dk

Nyttige links